Fråga från Gustav från Kungsängen

Hej,
Vi har idag ett garage där det blir riktigt kallt på vintern (läs några minusgrader) som vi skulle vilja försöka isolerar lite bättre och få upp temperaturen något.
Idag har vi isolerade väggar 15-20cm ungefär samt tak som ska vara isolerat, dock så är marken väldigt kall och även fuktig. Idagsläget så är det bara asfalt som underlag och funderar vad du rekommenderar oss att göra för förbättringar med golvet. Ska man ta bort asfalten och göra om underlaget eller ska man till och med gjuta en platta?
Vi kommer montera en elektriskgarageport istället för en vipport vilket säkert kommer göra så att det blir tätare runt öppningen.

Vad tror du på ett ungefär att det skulle gå på att gjuta en platta om garaget är ca 9,5 x 2,8m?

Svar från Micke

Hej Gustav,

Jag hade grävt ur och gjutit en betongplatta för garaget.

Man brukar ju säga mellan 2,000-3,500 kr / kvm.
I ditt fall något billigare pga troligen behövs ingen kantbalk, å andra sidan svårare att gräva pga det befintliga huset. Så därnågonstans ligger det kanske. Grundmaterialet betydligt billigare dessutom (inga kantelement behövs).

Kolla med pris med något av de bolagen jag skickade över så får du skarp offert.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel