Fråga från Kalle

Hej!

Vi har ett hus från 60-tal på oisolerad betongplatta. I den varma delen av källaren ligger i dag masonit med korkoplast ovanpå sand ovanpå betongplatta. I sanden är en rudimentär form av vattenburen golvvärme dragen – helt enkelt vattenvärmerör dragna i slingor. I ett av de utrymmen där vi har kikat under masoniten verkar sanden vara 5 cm djup och i ett annat 10-15 cm djup. Vi har egentligen inget behov av golvvärme, utan tror att ett ventilerat golv skulle ge den komfort vi behöver. Dessutom har vi något höga radonvärden, antagligen både från mark och från betongväggar i källaren. Vi har tidigare satt in två radonpumpar och förbättrat självdragsventilationen lite för att få ner värdena, med helt okej resultat, men ventilerat golv skulle antagligen bli ännu bättre.

Nu behöver vi lite hjälp att tänka. Helst gör vi så mycket som möjligt av renoveringsarbetet själva, men kommer ju antagligen att behöva hjälp av expert med de kritiska bitarna kring just det ventilerade golvet .

Har du kontakt med någon entreprenör i våra trakter som skulle kunna hjälpa oss en bit på traven? Det vore ju bra att få en uppfattning om vad vi ger oss i kast med innan vi börjar riva upp hela golvet. (Och det kan nog tyvärr bli svårt att göra hela källarplanet på en gång, men den diskussionen får man ju ta med eventuell entreprenör.)

Tack på förhand för eventuellt tips!

Hälsningar,

Kalle

Svar från Micke

Hej Kalle,

Jag har mailat dig mina kontakter. Får du inte hjälp där så hör av dig.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel