Fråga från Andreas

Hej Micke,
Först och främst, tack för en fantastisk sida!

Jag ska gjuta en platta på mark och har de flesta bitarna klart för mig. Det är bara det att den ska gjutas i ett hörn med två befintliga grunder. En är krypgrund och en är platta. Hur ska jag sammanfoga dessa tre grunder? Ska dom hållas flytandes var för sig eller ska jag sätta ihop dom på något vis?
Jag ska använda L-element, behöver jag bygga en ram runt hela med 4 hörn osv eller räcker det med ett hörn och två sidor? Hur gör jag i så fall med de andra två sidorna som inte har L-element?

Stort tack på förhand!
Vänliga hälsningar
Andreas

Svar från Micke

Hej Andreas ,

Det är lite att tänka på och jag ser detta som en grund till en tillbyggnad, men som har många sidor. Hur är höjderna mellan dina grunder. Har den invändiga höjden på golvet (i bägge huskropparna) samma höjd över marken. Det är det ena jag tänker på så du kommer upp i höjd. En krypgrund har ju nämligen lite högre bygghöjd.

När det kommer till vilka sidor du behöver bygga på?
I normala fall om lasterna inte är komplexa behövs ingen kantbalk (och därmed inte heller kantelement) mot befintliga byggnadsväggarna. Och ja, din nya grund ”ska sväva fritt”. Använd rörelsefog, en tjockare plastfilm eller en tunn cellplastskiva.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel