Fråga från Anonym

Hej! Jag har lite funderingar kring kompensationsgrund. Vi har fått problem i en punktlista och tänkte höra om du hört om detta fenomen.

Jag bifogar planlösning o lite bilder. Det lutar inåt mot mitten ungefär. Där är golvet ca 4 cm lägre än ute vid sidorna av huset. Det är gjort med 1,2 m cellplast under. Och gjutit (tror det var 350 vid förstärkning o 100 resten). Där det skiljer mest är där pelaren står bakom kyl o frys(enda pelaren vi har🙃) (utredning pågår men det är vad som uppmätts hittills). Hus ett är ca 12 x 8 meter. Så inget stor hus. Ignorera den röda markeringen på planlösnings bilden. Se grön markering där det lutar mest.
Det är sand/lera- gammal sjöbotten under. Men gjorde geoteknisk undersökning (4 borrhål, ett i varje kant av huset) och det ska inte ha varit något konstigt. Såklart sa geotekniken att det är vad det är men inget såg konstigt ut. Några hus bort har det byggts med kompensationsgrund för några år sedan.

Alla är orolig och undrar vad som kan ha hänt.. huset är trästomme(väggar) som kom som moduler från rörvikshus och plattan göts i maj o huset kom upp 4dagar senare. Därefter kom ju ett enormt regnoväder som höll på i veckor typ…. Kan det ha påverkat tro?
Tack på förhand oavsett om det är något du vill lägga tid på eller ej, du kanske har någon du känner som jag kan kontakta o höra mer av annars 🙏

Svar från Micke

Hej Helen ,

Detta är för proffsen att uttala sig om. Jag sätter dig i kontakt med ett sånt företag du kan konsultera. Vill bara varna att dessa företag jobbar inte gratis.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel