Fråga från Emelie från Stockholm

Hej Micke!
Vi tittar på en tomt för att bygga villa på Resarö utanför Stockholm och har förstått att delar av tomten är gammal sjöbotten. Vi skulle därför vilja genomföra en geoteknisk undersökning för att ta reda på förutsättningarna för att bygga. Hur mycket kan en sådan undersökning kosta? Har du tips på firmor i Stockholmsområdet? Och om man kommer fram till att pålning behövs, hur mycket pengar kan det handla om – i värsta fall? Förstår att det är svårt att göra en bedömning såhär men bara så man har ett hum om hur mycket markarbetet kan landa på. Stort tack på förhand!
Emelie

Svar från Micke

Hej Emelie ,

Sätter dig i kontakt med markundersökningsföretag. En enkel markundersökning ligger mellan 15 000 -20 000 kr.
Jag har sådana kontakter men det har tagit mig 8 år att hitta dem. Och de är bra.
Geokonstruktörer har en guldgruva just nu med alla stora infraprojekt som pågår.

Rörande pålning har jag en kalkylator – du finner pålningskalkylatorn här (gammal och bör uppdateras) men kan ge ett hum.

Sätter dig i kontakt med markentreprenörer som kan ge dig skarp offert på en pålning – men tror du behöver en markundersökning för att veta hur djupt man behöver påla osv.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel