Fråga från anonym

Hejsan, Jag skulle behöva hjälp att besiktiga vår krypgrund och veta vad som är bästa lösningen. Det är ett 20-tals hus där halva huset har krypgrund och resten källare. Huset ligger delvis i sluttning och vi har lite mögel på blindbotten i krypgrunden. Vad är den bästa lösningen för att få ett sund och frisk källare och krypgrund? Såg dina artiklar om att gjuta igen krypgrund men lät dyrt och omfattande, men kan kanske ändå vara en lösning? Men helst hittar jag en billigare lösning med mögelsanering, avfuktare etc.. Tack på förhand! Med vänlig hälsning

Svar från Micke

Hej ,

Du har helt rätt i att en krypgrundskonvertering är mycket mer omfattande än att bara säkra upp krypgrunden.
Jag menar att därför passar denna metod sig bäst för de situationer där du ändå blåser ut huset vid en totalrenovering. Annars blir det en för stor apparat för de flesta.

Tycker därför att du ska besikta din krypgrund som ett bra första förutsättningslöst steg.
Utifrån din situation sätter jag dig därför i kontakt med experter på att skapa rätt miljö i din krypgrund med avfuktare, markisolering, mögelsanering mm. De har folk runtom hela Sverige som kan komma och kolla på huset.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel