Fråga från Klas från Sollentuna

hej micke,
jag har hittat en uppgift på nätet att det kostar ca 3,000 m2 att göra gjuta en platta. stämmer det och vad ingår i det priset ?, värmeslinga, grus, betong, radonslang, packning mm ?

Svar från Micke

Hej Klas,

Priset på 3 000 kr/kvm låter inte orimligt på lite större plattor. För mindre plattor såsom vid en tillbyggnad så finns det en overhead (etablering/transportera dit maskiner mm) som behöver slås ut på färre kvadrat. Därmed blir det dyrare kvmpris oftast för mindre plattor. Det finns också 1000 husspecifika grejor som kan göra det dyrare för dig. Du nämner några, radon exempelvis. Behövs markundersökning, behöver du spränga, enkelt att komma till med grävmaskin utan att förstöra gräsmattor, mm mm mm .
Jag har sedan mina år i branschen också kommit över många markentreprenörer. För dig som bor nära Sollentuna så vet jag ett par firmor som gör ett bra jobb. Har skickat dig deras uppgifter.

Jag tycker också det är viktigt att du lyckas med ditt projekt så ställ gärna frågor till mig löpande om det är något du undrar så ska jag försöka hjälpa till kostnadsfritt. Inget av det jag rådgör kostar något. Bara så du vet att ställa frågor och de offerter du kommer få från materialleverantörer och byggare är kostnadsfria för din del.

Exakt vad som ingår är det bra om du tar med byggaren.

Lycka till med ditt projekt.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel