Fråga från Sara från Stockholm

Jag undrar om man kan lägga klinker ovanpå ett ventilationsgolv som t.ex. Platon eller Jape ventgolv. Det enda exempel jag ser på produkthemsidor är trägolv.
Det rör sig om en betongkällare som vi skulle vilja använda som tvättstuga och groventre, och idag så behövs radonsanering. Därav känns ett ventilerat golv som ett ok alternativ, eftersom man inte kan lägga golvvärme på golvet, och då det även kan ta hand om radonet till viss del. Eftersom det rör sig om den typen av funktionsytor så blir trägolv lite fel.
Jag misstänker att delar av tvättstugan behöver våtrumsanpassas? Fungerar det med den typen av golv? Den information jag hittat generellt angående fuktspärrar i källarutrymmen är att man ej bör täta golvet förutom där det kommer vara hög fuktbelastning, t.ex. i våtutrymme såsom dusch.
Tack på förhand!

Svar från Micke

Hej Sara,

Kan inte Jape i detalj. Men Platon ventgolv kan alla dessa situationer du nämner, dubbelkolla dock med de specialister jag skickar till dig.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel