Fråga från Fredrik

Hej Micke,

Vi har nyligen flyttat in i ett hus med krypgrund, och upptäcks att golven lutar (utifrån ytterväggarna och inåt) på hela nedervåningen. Vi har haft inspektör från försäkringsbolaget på plats, som säger att det inte är någon sättningsskada, men vi skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med något duktigt seriöst företag som kan göra en bedömning av felet och som kan komma med förslag på åtgärd och uppskatta kostnaden för detta.

Har du något tips på någon som kan hjälpa oss?

Mycket tacksam för svar

Mvh, Fredrik

Svar från Micke

Hej Fredrik ,

Jag tycker det känns bra att erbjuda mina besökare en oberoende part i såna här ärenden där man misstänker/befarar sättning. Jag har ett företag jag jobbar med som täcker in både huskonstruktion och geoteknik. Båda dessa delar behövs för en bra analys.
Har skickat dig en firma med mycket erfarna konstruktörer & geotekniker. De jobbar mot privatpersoner och täcker in bägge kompetenserna ovan vilket är mycket ovanligt. Det är anledningen att jag jobbar med dem.
De jobbar initialt på distans men har sedan folk nära Linköping.
Gå in på länken jag skickat och anmäl ditt intresse – det kostar dock en slant att göra en initial analys men sånt är livet när man ska ha tag i erfarna personer.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel