Fråga från Algut

Hej Micke,
hoppas allt är bra trots alla knasigheter kring virus mm..

Du har hjälpt mig tidigare med tips och idéer, Står nu i mitt livs första platta på mark projekt.

Har beställt 36m2 platta av Tjälldén, då de ligger när där jag bor. 7,2 x 5m yttermått. Golvvärmerör mm. har jag redan liggandes.

Till själva frågan då…
Befintlig byggnads 6m kortsida står på 190mm lekablock. Lyckligtvis med gjuten mellanvägg i på mitten. Dessvärre är denna krypgrund/källare väldigt HÖGT över marken, nästan 100cm till invändigt golv i huset. 🙁
Jag önskar försöka höja marken ca 30-40cm längs kortsidan innan jag påbörjar plattan.
Vad skall jag använda som bärlager och hur bör jag gå tillväga…?
Skall även beställa makadam som skall ligga under cellplasten, vilken är bäst och prismässigt bra att padda och dränera med?

Tack på förhand, mycket på en gång men får så olika svar från ”jag vet hur man gör personer” så jag önskar hjälp av dig:)

Mvh
Algut

Svar från Micke

Hej Algut,

Beklagar att jag inte svarat ännu. Tack för swishen också !
Eftersom du är kund till Tjällden så ska du egentligen inte behöva swisha. TJälldens kunder hjälper jag gärna gratis. Säg till om jag ska swisha tillbaka 😊

Som jag förstod det rätt så är frågan vilken makadam du vill fylla upp med.

8/16 gillar jag under grunder. Sen lägger man en finare fördelning på toppen som gör det enklare att finlira/packa på toppen så allt hamnar i våg (görs helst med laser).

Man kan också fundera på cellplast för att ersätta endel av makadamen. Kan också vara bra för att ta bort last/tryck mot källarväggen.

Problemet med cellplast är dock att den nästan är slut i sverige just nu vilket drivit upp priset även där.

Om du inte fick svar på frågan så hör av dig igen bara 😊

Med vänlig hälsning
Micke

PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel