Fråga från Markus

Hej,

Tack för all information som du ger. Jag ställer frågan via mail p.g.a. jag känner att jag behöver skicka en bild. Det bästa kanske är att kolla bilden innan du läser texten.

Idag har vi ett hus på krypgrund. Jag tänker att gjuta en platta. Jag har läst att den nya plattan inte får “hänga” på befintlig grund. Men jag vill ha plattans nivå i höjd med undersidan av bottenbjälklaget, men då misstänker jag att det blir en köldbrygga som kan leda till kondens och mögel? Hur mycket skall man höja? (eller kan man enbart isolera väggen i krypgrunden under huset mot den nya plattan, utan att få problem i befintlig krypgrunden)

Sedan undrar jag vad för material man skall ha mellan grunderna? Tjocklek? Fabrikat?

MVH

Markus

Svar från Micke

Hej Markus,

Tack för bilden 😊

Bra tänkt. Intill den befintliga väggen kan du med fördel lägga en (stående) fasad cellplast skiva (typ 5 cm räcker) som du fäster mot den kallare krypgrunden. Inga laster på den skivan så du kan ta s80 eller s100 om du vill. Vi säljer sånt men det gör också byggmaterialhandeln 😊

Sedan fixar du en betongplatta för din tillbyggnad precis som du skriver.

Med vänlig hälsning

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel