Fråga från Mattias

Hej!
Har varit och kollat på ett fritidshus som tidigare stått på betongplintar som med tiden gett sig eller börjat vandra iväg. Ägaren har påbörjat att gjuta en ny grund med betongsula på frostfritt djup samt murat upp med murblock men inte färdigställt, huset i övrigt är bara uppallat tillsvidare och man ser hur det börjat rör på sig och den nya grunden lutar ur sitt tidigare läge. Tanken är att vidare så skall I-balkar placeras under för att bära upp trossbotten på huset. Grannarna vi pratat med menar att det förmodligen är lera i backen och frågan är om detta är en bra lösning för framtiden, kan det bli frågan om pålning eller är den icke färdigställda grunden bara utsatt för förstora krafter och snedbelastning då den inte blivit färdigställd? Även om huset är ett bra pris vill vi undersöka problemet och om det kan vara något för oss i framtiden. Har du erfarenhet av dessa frågeställningar sen tidigare?
Vänligen Mattias

Svar från Micke

Hej Mattias ,

Det låter lite komplext.
Pålning låter som en lösning, grundförstärkning med geopolymer en annan. Man vill ju lösa grundproblemet med dålig bärighet i marken.
Sätter dig i kontakt med experter i ämnet.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS