Fråga från Sebastian

Hej
Ytterligare en fråga kring en osiolerad betongplatta. Har blivit tvungen att riva ut en hall och liten toalett pga en gammal vattenläcka i vägg. Upplägget i golvet var markisolering av stenull och sedan ingjuten elvärmeslinga och tillslut klinker. Har varit så här i över 20 år och det har inte skapats några fuktproblem. Huset ligger högt beläget och betongplattan är gjuten på berg. Skall nu göra om detta då, har ca 12-13 cm att arbeta med från betongplatta till färdigt golv. Går i tankarna kring ett upplägg av 8 cm PIR isolering, 13 mm EPS spårad cellplats med värmefördelande aluminiumskikt för elslingorna, och sedan fix plus klinker ca 15 mm.
Tankar kring detta?
Tack på förhand!

Svar från Micke

Hej Sebastian,

Osäker hur mycket PIR isoleringen gör i förhållande till vanlig cellplast – kravet är ju 15 cm isolering. Kan gå. Om jag hade varit osäker hade ändå lagt ventilerad platon under.

Jag har sedan starten av hemsidan 2010 lärt känna många experter inom grundläggning och grundrelaterade renoveringar. Kring ventilerade golv har jag gett dig info om en bra byggare.

De verkar över hela Sverige

Lycka till med ditt projekt och hälsa från mig för ovanstående företag så kommer du få extra bra hjälp.

Med vänlig hälsning
Micke

PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel