Fråga från Adam från Lidingö

Hej, vi har köpt ett hus byggt på 60-talet, sutteräng. Sannolikt oisolerad betongplatta på mark. Halva golvytan på nedre plan, den mot framsida är uppreglat trägolv. Den andra halvan ligger klinkers väldigt stumt, antar att det ligger direkt mot betongplattan (kan det bli fuktproblem även här?). Besiktning har visat höga fuktnivåer mellan platta och golv. Vi vill givetvis åtgärda detta men på ett så rimligt (prisvärt) sätt som möjligt och känner oss osäkra på hur vi ska gå vidare. För närvarande är uppvärmningen vattenburet i element.
Vad rekommenderar du? Ska man bila upp plattan och isolera om allt? Vattenburen golvvärme är något vi förstått är bra men är väl inte viktigt till varje pris. Ventilerat golv? Kan man ändå ha vattenburen golvvärme? Risker? Vi vill ju inte gärna göra allt detta omak och sedan ändå få nedslag vid eventuell framtida besiktning.

Vad kan skillnaderna i pris vara?

Vi har hört många olika synpunkter på detta och blir inte riktigt kloka, hoppas nu på klokt svar från dig.

mvh
Adam

Svar från Micke

Hej Adam,

Kör på ventilerat golv, det hade jag gjort.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel