Fråga från Gull från Västerås

Hej Mike!
Vi är på väg att köpa detta hus. Men är lite rädda gällande problemen som huset har gällande syllar som har RN avvikande kemisk lukt.. vi behöver råd och hjälp hur vi kan få dessa problem åtgärda samt en ungefärlig kostnad .. har bifogat flera bilder i från besiktningsprotokollet.. tacksam för svar// mvh Gulli

Svar från Micke

Hej Gull,

Det är emotionellt jobbigt att köpa hus med problem som dessa. Jag menar att dessa problem ofta överskattas. Du kan i lugn och ro ta in priser på detta. Jag kommer hjälpa dig där (se mail) men sök också på andra ställen så du får en bra kostnadsbild och hittar entreprenörer som känns bra. För det finns många skojare där ute.

Jag tycker att du ska planera för en större renovering redan i priset ni sätter upp för er själva. När dessa problem tydligt framgår i besiktningen så har ju alla spekulanter möjlighet att prisa in en renovering. Orkar man inte driva detta projekt så avstå hellre. Men jag menar att orkar man med renoveringen kan man göra en god affär. Sätt upp för er själva när ni, inklusive renoveringen gör en bra affär.

Jag hade budgeterat in följande i priset förutom övriga renoveringar (kök, badrum osv).

Anledningen till ventgolvet är att en doftsmitta kan ha satt sig i olika material (t.ex. isolering) och renoverar man ändå stort hade jag gjort detta av bara farten. Ventgolvet är hängslen o livrem men trist om du sen märker att det luktar ändå.
Doften som avges kommer från en gas som förvissa är farlig, men den doftar långt tidigare än när koncentrationen är farlig för människan. Därav kan doftsmittan i sig vara ofarlig men trist att behöva stå ut med.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com.
:DS