Fråga från C

Hej Micke,

Vi bor i ett hus byggt på 30-talet med en tillbyggnad från 1990. Den gamla delen har sättningar sedan tidigare i samband med vägarbete, men efter den torra sommaren 2018 upptäckte vi att nya sättningar har skett.

Vi har varit i kontakt med geopolymer-firmor och fått flera olika offerter. Vi valde att gå vidare med en firma som vi fick väldigt hög förtroende för. Väl på plats och med känsliga mätinstrument så upptäckte firman att de sättningar som skett var svåra att lösa utan att riskera nya sättningar på andra delar av huset, detta på grund av flera olika tidigare renoveringar. De rådde oss istället att påla och trodde att det kanske skulle räcka med utvändig pålning i hörnen och eventuellt stabilisera inifrån vid hjärtvägg med polymer i framtiden. Vårt förtroende för firman är fortsatt högt då de valde att inte inleda jobbet för att vi inte skulle kasta pengar i sjön.

Vi undrar nu om du har några tips på pålningsfirmor, samt om det finns något mer vi bör göra, så som exempelvis markundersökningar, kontakta konstruktör eller dylikt? Vi känner oss lite rådvilla för tillfället.

Är mycket tacksamma för dina tips och tankar.

Vänligen,

Svar från Micke

Hej Cecilia,

Trist med sättning.

Har satt dig i kontakt med en pålningsspecialist som kan hjälpa dig med din sättning och en markundersökningsfirma.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel