Fråga från Tomas från märsta

Hej Micke,

Vi flyttade in i vårat hus aug 2016 och började med det samma att bygga om och renover. Vi la om taket dränerade om med 2 lager isodrän då vi vill använda källaren till mera än en källare. Vi renovera hela övervåningen och passade på att montera ett ftx ventilations system för att få så bra inomhusluft som möjligt. Nu har vi äntligen satt igång med källaren=)

Första rummet vi bygger ska bli sovrum till våran son. Har rivit ut det gamla parketten och slitit ner dom ytterväggarnas beklädnad som betsod av ”Träregel,cell plast,ålderbeständigplast och gips” ingen härlig unken lukt… Har tänkt att putsa ytterväggarna då dom ändå är isolerade från utsidan med isodrän, tänker jag fel? Men nu kommer jag till min viktiga fråga. Golvet har såklart ingen cell plast under sig då huset är byggt 1958. Och jag tänkte använda mig av platon blå matta från isola. men ska jag låta den vara med självdrag eller mekanisk med fläkt? eller har du några helt andra åsikter om allt jag har tänkt kanske? Vore jätte glad för åsikter. Är snickare själv men känner mig lite osäker på detta plan.

Mvh Tomas

Svar från Micke

Hej Tomas,

I denna artikel så beskriver jag tips för att renovera källare.

I artikeln ovan så beskriver jag varför det är viktigt att ha ventgolv när man har en källare som har mindre än 15 cm isolering. När det kommer till val av ventgolv så finns det många bra lösningar. Därför är det min rekommendation att först hitta en entreprenör du litar på och sen utifrån deras specialitet välja lösning. Nu råkar de jag jobbar med arbeta med och vara experter på ventgolv med Platon. Mailar dig deras kontakter så har du dem som referens variefall.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel