Fråga från Åsa

Hej,

Vi har precis köpt ett hus byggt på 60-talet med riskkonstruktionen platta på mark med uppreglat golv. Det finns idag inga problem med dålig lukt i huset och de fuktmätningar som gjordes vid besiktningen låg under gränsvärdet, men vi är ändå inställda på att det i framtiden kan bli problem och att golven då behöver rivas upp. Det är dock inget vi vill göra enbart i förebyggande syfte. På bottenplan finns ett sedan länge uttjänt badrum som ska renoveras. Hur ska vi tänka för att i framtiden slippa renovera om badrummet om vi vill lägga ett ventilerat golv på bottenplan? Är det en ok lösning att fylla ut med EPS-cement i badrum och köra ventilerat golv i övriga rum?

Vänliga hälsningar
Åsa

Svar från Micke

Hej Åsa,

Det går bra att gjuta med eps i badrummet och ventilera övriga rum.

Optimalt är om man först monterar en Drytop Spärrlaminat på betongplattan innan man gjuter med Eps, spärrar doft och fukt!

Jag har skickat dig info om företag som är bra för såna här projekt. Råder dig att ta en förutsättningslös diskussion med dem.

Med vänlig hälsning.
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel