Fråga från Cecilia

Hej!
Vi vill bygga en pool som är 4×5. Går det med Tjälldens produkter? Området vi kan lägga poolen på är från huskropp till plank 9,5m. Vårt hus har krypgrund och är ett Modulenthus från 80talet. Vi är rädda för att vi behöver gräva för nära krypgrunden. Behöver tillägga att ett pooltak är en förutsättning för att vi ska ha pool och det tar 2,5 till 3 meter av ytan.

Med vänlig hälsning, C

Svar från Micke

Hej Cecilia ,

Det går finfint att “>bygga pool 4×5 m med Tjälldens produkter.

Rörande placering av poolen. Allt går så länge man inte har högt grundvatten för det är dåligt. Kostar bara mer. Men så här tänker jag…

  • Du behöver 2,5 meter bakom poolen.
  • Jag uppfattar att du har 5 meter lång pool i huskropp till plank riktningen. Det gör att poolen är 7,5 meter lång från planket.
  • Då har du 2 meter kvar till huset. Det är ok avstånd om markförhållandena tillåter det. Har för mig att Vejbystrand är relativt dålig mark för grävning. Dvs sand kräver mindre rasvinkel, dvs behöver längre avstånd från hus till poolen. Man får antingen anlita en geotekniker (har såna) för att ta reda på dina markförhållanden eller ta ut en markentreprenör som provgräver.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel