Fråga från Oliver

Hej Micke,
Nu i pandemitider så jobbar jag hemifrån i mitt till viss del kontorsinredda källargarage.
Det är en 50-tals kåk, dränerad och isolerad från utsidan i början på 80-talet och det sitter vattenburna radiatorer även i källaren. Inga fuktproblem och putsade väggar i garaget. Betonggolvet är förstås oisolerat och svinkallt. Ser du något problem i att lägga en mindre portabel värmematta (Typ 70×50 cm, 100 Watt) direkt på betonggolvet under skrivbordet? Det är tänkt att mattan ska vara konstant påslagen under den kalla årstiden.
Strålande sida du har, jag har kollat in den tidigare men det är först nu jag har en fråga att ställa!

Tack på förhand!

Svar från Micke

Hej Oliver,

Tack för feedback.

Hade inte oroat ihjäl mig för så liten matta (om du tänker på omvänd fuktvandring). Med det sagt är jag inte säker på konsekvenserna. Men om du skulle få lite fukt så märker du det. Då får du väl vidta åtgärder. Det är inte så att du kommer inreda hela garaget som fukten skulle möjligen kunna förstöra eller? En så liten matta kommer med sunt förnuft inte påverka om du har relativt varmt i huset / garaget.

Men annars är reglerna kring golvvärme rätt tydliga. Man ska ha väl isolerat under. Men sunt förnuft och min erfarenhet säger att detta ska vara ok.

Med vänlig hälsning
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel