Fråga från Anonym

Hej,
I förra veckan skulle vi gjuta plattan till vårt hus men det uppstod problem. Av någon anledning så flöt cellplast och armering upp. Byggarna ställer sig på stället men det reser sig på ytterligare ett ställe. De försöker även trycka ner med en grävmaskin. Personal från betongbilen frågar om vi ska stoppa fyllningen men vi fortsätter och färdigställer plattan. Nu står vi inför dilemmat hur vi ska gå vidare. Vi vet inte hur mycket som ligger fel i plattan. Det kan ju ha rest sig på fler ställen som vi inte såg.
Vår byggare har som förslag att ta bort de bitarna där det reste sig rejält (rör sig om ca tre kvadratmeter) och göra om. Det innebär att vi behöver skarva golvvärmeslingorna tex. Byggaren säger att det finns godkända kopplingar för detta. Ett annat alternativ är att gjuta ett nytt betonggolv ovanpå, ca 8-10 cm med armeringsjärn. Annars får vi riva och börja om. Hur brukar man göra när detta händer? Svårt att avgöra vilka risker vi tar med att behålla plattan. Det är svårt att hitta någon info. Killen från betongbilen sa att det bara var att riva men det känns drastiskt.
Tack på förhand!

Vänligen
Anonym

Svar från Micke

Hej,

Nu kan jag ju ha missförstått… men…

Jag hade provtryckt golvvärmen. Sett hur den mår. Mår den bra, vad är då problemet ? Att det kommit in betong under cellplasten?

Inte fått frågan innan så osäker om det går att ”koppla och laga” golvvärmen. Men viktigt att OM NI FÖLJER byggarens råd så de verkligen genomför själva provtryckningen av golvvärmen efter lagningen. Då får ni svar på att golvvärmen fungerar.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel