Fråga från nicklas

Hej, mitt hus som är byggt 1905 i sluttningen från en ås har fått en av sina grundstenar att sjunka. Det finns även en tillbyggd veranda med källare på den sidan som hela grundväggen/källarväggen har spruckit på. Jag tänker att man måste fylla på med massor framför huset så att det slutar att ”glida, sjunka” ner för åsen men är osäker på hur jag ska göra. det är lite svårt att förklara hur det ser ut så jag undrar ifall du vet om det finns någon som jag kan rådfråga eller gör du hembesök? mvh Nicklas

Svar från Micke

Hej Nicklas,
Trist med sättningsrelaterade problem. Det kan vara både konstruktionsproblem (med tillbyggnaden som trycker på källarväggen) eller marken.
Jag tycker därför det känns bra att erbjuda mina besökare en oberoende part som kan båda delarna. Jag har ett företag jag jobbar med som täcker in både huskonstruktion och geoteknik. Båda dessa delar behövs för en bra analys.
Har således skickat dig en firma med mycket erfarna konstruktörer & geotekniker. De jobbar mot privatpersoner och täcker in bägge kompetenserna ovan vilket är mycket ovanligt. Det är anledningen att jag jobbar med dem.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel