Fråga från anonym

Hej. Funderar på att renovera källaren i vårt 1930 tals villa i  Stockholm. Huset behöver draneras och har sättningar med sprickor i vissa delar av källaren. Behöver hjälp från någon som kan husgrund för att förstår vad vi behöver göra. Tack

Svar från Micke

Hej ,

Trist att du tror att ni fått en sättning.
Det är lite olika allvar beroende på om din sättning förvärras eller om den berott på yttre omständigheter (trädrötter som fanns förr men nu är borta, motorvägsbygge bredvid etc etc).
Det finns två olika tekniker för att åtgärda sättningar.
Den ena är geopolymer och den andra är pålning. Båda fungerar för det mesta men pålning är den väsentligt dyrare metoden.
Läs mer om de båda teknikerna här.

Så undviker och fixar du sättningar i huset


Jag brukar därför rekommendera att man börjar med att kontakta geopolymerföretag som får göra en bedömning.
Kring just geopolymertekniken så har jag ett samarbete med ett företag som har gjort ett mycket gott intryck på mig. Skickar över deras kontaktuppgifter och hoppas att du får samma intryck.

De arbetar över hela landet . Jag vet att de har bra samarbetspartners för dränering då det är vanligt att man gör bägge projekten samtidigt!

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS