Fråga från Ulrik från Stockholm

Jag är intresserad av att veta vad det finns för möjligheter att gräva ur, sänka och isolera under källargolvet i vårt hus, och vad det isf skulle tänkas kosta. Huset är en 1½-plansvilla med källare i sutterängplan, byggt 1968. Sutterängplanet är 80 m³. Huset har yttermåtten 8,15 x 10,65. I sutterängplanet är det ena kortsidan som ligger under marknivån. Idag är takhöjden 2,08 m, helst skulle vi vilja ha en takhöjd på åtminstone 2,30 m. Är det överhuvudtaget möjligt att sänka golvet så mycket? Om det är möjligt så skulle vi vilja ha en prisuppgift på det inklusive följande: – Sänka och lägga nytt golv (inklusive dränering och isolering under golvet) – Dränera runt om huset och isolera väggarna på utsidan – Ny avloppsdragning i golvet

Svar från Micke

Hej Ulrik,

Har skickat dig kontaktuppgifter till en kille som jag rekommenderar att du kontaktar.

Han jobbar med att rekommendera konstruktionen du behöver så det blir rätt gjort. Sedan har han bra kontakter för vem som är bäst lämpad att hjälpa dig beroende på val av konstruktion.
Han nås enklast på mail då han är nyopererad.

Hälsa från mig!

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel