Fråga från Patricia

har köpt ett hus byggt 1945, Källaren är platta direkt på mark och antagligen ingen isolering. Kommer att dränera och tilläggsisolera källarväggarna när jag får tillgång till huset. Min fråga är nu hur jag kan förbättra golvet i källaren utan att behöva gräva ut. Har läst om mekaniskt ventilerat golv och tycker att det låter som en väg. Skulle du rekommendera det? Källaren består av flera olika rum och jag undrar då också om det är möjligt att ansluta alla till samma eller om jag måste installera enskilda fläktar och utsug i varje rum. Har inte måtten ännu eftersom jag inte har tillgång till huset. Men det är fyra 1/2 rum i lite varierande skick. Kan man bygga väggar på den ventilerade underlaget eller ska nya rum byggas innan det mekaniskt ventilerade systemet läggs in?
Mvh
Patricia

Svar från Micke

Hej Patricia ,

Ventilerat golv är absolut en av de vanligaste lösningarna i din situation.
När det kommer till ventgolv har jag valt ut en partner som jag trivs bra med. Du har fått deras kontaktuppgifter

Skicka gärna en ritning över ditt hus till dem så kan de kika på ditt projekt och ge dig pris mm.
Hoppas du finner dem lika tillmötesgående som jag och hälsa Pierre att du varit i kontakt med mig så tror jag du kommer få en extra bra service.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel