Fråga från Anonym från Borlänge

Hej!
Vi ska bygga ut vårat hus och grundtanken är att bygga ihop befintligt hus med befintligt garage och på så vis få mer boyta. Utan att gå in på alltför mycket detaljer så är hus och garage placerade parallellt med varandra, med en lång gång emellan, det är alltså bl.a. det utrymmet som vi tänkt ska bli nya rum.. Vi undrar om det finns stora nackdelar med att gjuta en tredje betongplatta mellan befintliga plattor för hus och garage eller om det finns stora fördelar med att riva garage och dess platta och gjuta en ny platta för utbyggnad och garage?
Mvh

Svar från Micke

Hej

Det går alldeles utmärkt, förutsatt att grunderna är väl konstruerade, att gjuta en tredje grund däremellan. Ser inte behovet att riva grunden av den anledningen!
Se bara till att grunderna inte ”hänger på varandra” utan anläggs med rörelsefog. Jag skriver lite om det här i min artikel om grund för tillbyggnad

Hoppas det svarade på din fråga.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS