Fråga från Mathias från Västerås

Hej, Vi har ett lättbetonghus från 1953 där vi fått sättningar med skador inomhus. En enkel undersökning (borrhål i golvet) visade att det var en luftficka mellan marken och betongen, vilket tolkades som orsaken till att huset satte sig. Vi lyfte med expanderande geopolymer och rätade upp huset. Nu, efter 2-3 år, ser vi att huset rör sig igen. Evt behövs en kompletterande undersökning av grunden för nya fyllning med geopolymer eller annan åtgärd. Vi hittar ingen vettig leverantör för detta. Har du/ni tips på orsak/åtgärd och/eller bra kontakter för koll av detta?

Svar från Micke

Hej Mathias,

Trist med sättning.

Jag tycker det känns bra att erbjuda mina besökare en oberoende part. Jag har ett företag jag jobbar med som täcker in både huskonstruktion och geoteknik. Båda dessa delar behövs för en bra analys.

Har skickat dig en firma med mycket erfarna konstruktörer & geotekniker. De jobbar mot privatpersoner och täcker in bägge kompetenserna ovan vilket är mycket ovanligt. Det är anledningen att jag jobbar med dem.

De jobbar initialt på distans men har sedan folk nära Västerås.

Med vänlig hälsning

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel