Fråga från Anonym

Hej, Vi köpte ett suterränghus i somras som är byggt 1988. Ytterdörren är på övervåningen och ligger på ”sidan” av huset. Dörren har vänsterhäng och på toppen skaver den och på botten är det en glipa på nästan 1 cm. Det finns även en innerdörr som har samma ”lutning” på övervåningen, den enda med samma häng. Detta gjorde att jag misstänkte en viss lutning. Jag började reagera för någon månad sen då det kändes som att den kärvde mer. Tänkte att det kan vara kylan och fukten? Huset har ändå varit på plats i 32 år så det kan ha varit så sen början? Jag hör nu snabba knakningar som egentligen kan vara vadsomhelst men ca 10 st på 5 min är ändå mycket. Hörde likadant när jag gick och la mig igår och hör det när jag vaknar. Jag har inte tänkt på det tidigare eller så har det intensifierats? Hur kan vi på bästa sätt se om det råder någon risk här?

Svar från Micke

Hej Anonym,

Lite för vag beskrivning av sättningarna för att jag hade oroat ihjäl mig. Har du dessa problem OCH även hittar större sprickor i grunden, väggarna (invändigt på bärande väggare eller ytterväggarna) som är tydligt synliga? Speciellt kring fönster och dörrpartier samt i hörnen brukar de uppkomma/starta .

Med vänlig hälsning
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel