Fråga från Lina från Malmö

Hej, vi har en villa byggd i mitten av 50-talet. Vi köpte på våren och besiktningen då visade låga fuktvärden i källaren. Dock har det sedan vi köpte varit problem med att vatten har trängt under främst sensommar och höst, främst vid regn. Först kom det in genom fogarna i kaklat golv på lite olika ställen i källaren. Detta avhjälptes med att vi åtgärdade dagvattenledning. Nu har problemet uppstått igen verkar det som. På ett ställe i källaren sipprar det in vatten. Det kommer in 1-3 dl vatten per dygn nu i samband med måttligt regn. Det är bara på ett ställe nu och sipprar synligt från ett specifikt ställe på källarväggen. Är det sannolikt att detta också har med bristande dränering och eventuellt trasig dagvattenledning att göra? Brukar försäkringar täcka sådant?

Hälsningar Lina

Svar från Micke

Hej Lina,
Dränering bör hjälpa.

Men det kommer inte kunna stoppa t.ex dagvatten från ett sluttande berg om du har ett sådant. Ligger ditt berg i en sluttning?
Har aldrig hört att försäkringar täcker en dräneringsrenovering.
mvh
Micke
PS:
Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel