Fråga från Joachim

Vi har en äng utanför vårt hus med en ”bäck” som rinner i rör under ängen. Nu verkar ängen sjunka eller sätta sig och jag undrar hur man kan gå tillväga för att undersöka detta?

Svar från Micke

Hej Joachim ,

Det är geotekniker som tar vid i ditt läge. De kollar om du har problem med marken på något sätt. Står huset också på sån mark tänker jag. MEn när huset byggdes så har säkert marken gjorts vid, eller hur var det. Vet du det?
Jag har skickat dig ett markundersökningsföretag/geotekniska konsulter som förhoppningsvis kan hjälpa dig framåt i processen.
De tar 3.000 kr för en initial diskussion om dina behov. Sedan om du behöver en markundersökning tillkommer det sen. De är prisvärda vet jag men priset på en markundersökning varierar kraftigt beroende på fastighet. Men de ligger bra till prismässigt när jag gjorde prisjämförelse men exakt pris får du be dem om.
De verkar över hela Sverige (dvs de rådgör på telefon) och har sen kontakter som kan hjälpa dig, över hela södra Sverige.
Så börja med att ringa dem och säg att du vill ha en initial analys så vet de vad du vill ha.

Om detta inte leder dig rätt, tveka inte att kontakta mig igen.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel