Fråga från Ida

Hej Väldigt bra hemsida! Mycket informativ. Jag har lite frågor, hoppas inte de är för långa. Vi ska bygga en veranda på ett gammalt hus (från 1800 talet). Huset har en källare från 1700 talet. Just nu lutar marken ner mot källaren, men det har (ta i trä) än så länge inte regnat in. Jag vill inte ändra på klimatet i källaren så är lite orolig om vi gräver ut längs med ena väggen på källaren och sen fyller med dreneringsmaterial att vi kommer göra det. Tänker att det är bra om det kommer ut någon expert och gör en bedömning. Är det en markundersökning man gör då eller något annat? Vilke typ av expert ska man kontakta? Har du en sådan expert i ditt företag eller kan rekommendera någon? MVH Ida

Svar från Micke

Hej Ida,

Tack för bra feedback!
Precis, jag skulle rekommendera att ni tar kontakt med en geotekniker alternativt en riktigt erfaren markentreprenör/dräneringsfirma. Så tar ni det därifrån senare. Ni får gärna återkoppla till mig med frågor kring nästa steg. Har skickat dig firmor inom respektive som kan hjälpa dig. Ta den som du får mest förtroende för.

Mvh
Micke

PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel