Fråga från Peter från Göteborg

Har gjutit pool med thermoblock. Frigolit invändigt och utvändigt. Finns sk förstyvningsskivor att köpa som ska limmas omlott med silvertejp över skarvar. Nu har monteringsfirman sagt att använd ej dessa skivor då skarvar syns samt att de skaver på liner. De säger att det går bra att köra liner direkt mot frigoliten utan skydd.
Min fråga är om det är ok känns som det kommer bli avtryck om någon sparkar ifrån mot poolväggen när man badar. Finns det någon annan lösning för att skydda poolväggen?
Tacksam för svar
Vänliga hälsningar
Peter

Svar från Micke

Hej Peter,

Thermopool är ett bra system. Men det är inte riktigt ett byggsystem/poolsystem utan mer en poolvägg. Dvs man lämnar till entreprenören att hitta egna fiffiga lösningar på gott och ont.

Det finns två olika val för dig tycker jag.

Antingen använder du förstyvningsskivor som du nämner eller så putsar du. Oavsett så menar jag att du ska göra nåt. För cellplast är inte bra att sparka från emot precis som du säger. Inte heller kan man ha platssvetsad liner direkt eftersom cellplast är värmekänslig och man använder värmepistol när man platssvetsar liner. Men har du fabrikssydd liner (vanligast) så är detta inte ett problem.

Jag förespråkar putsning för det är enklast att få en byggare att hitta/göra. Bruket ska jag återkomma till och hur många lager puts. Man behöver nog en duk också så vidhäftningen blir god.
Väljer du en förstyvningskiva måste man putsa skarvarna ändå. Se till att förstyvningsskivorna inte har organiskt material i sig. Annars kan man få problem.

För att förtydliga, detta behöver du inte göra om du har en tjällden pool. de kommer med förgjutet ytskikt men behöver putsa skarvarna. Bara så det inte blandas ihop med det poolsystem jag byggde med.

mvh
Micke

Fick du hjälp av denna artikel