Fråga från Ida

Hej,
Vi är en förening i ett hus från 1924 i Bromma, som har fått sättningsskador (sprickor i fasaden/grunden) i ena sidan av huset.

Huset är byggt på kallmur som tidigare grundförstärkts med pålar 2007. Efter uppgrävning så syntes stora håligheter av kallmuren. Troligtvis har kallmuren satt sig, för pålarna verkar vara intakta. Undersökning visar på lera/svag jord ner till berget, upp till 7 meter. Vi har blivit rekommenderade att förstärka den delen med geopolymer och ev lyfta 1-2 mm, för att inte förstöra pålningen.

Tror du att detta är bästa alternativet för oss eller finns det något annat vi kan överväga?

Låter en kostnad på 100 000 exl moms rimligt (offert säger: yta: ca 10 linjärmeter kallmur samt 10 linjärmeter under kallmur, injekteringsdjup: 0,6 kallmur, 1,5 m mark. Lyft 0-2 mm. Arbetstid 1-2 dagar, 1 dag injektering kallmur, 1 dag under kallmur. I offert ingår etablering till och från arbetsplats, arbetskostnad, maskin och material, 500 kg material (överblivet betalas tillbaka))?

Har du tips på fler aktörer som utför geopolymer, så vi kan ta in fler offerter för att jämföra priset?

Tack på förhand!

Mvh Ida

Svar från Micke

Hej Ida,

Svårt att säga kring din offert. Tycker inte offerten är helt fel.
Sätter dig i kontakt med geopolymerfirma.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel