Fråga från Linn från Kungsbacka

Hej!
Vi har köpt ett suterränghus från 76 och rivit ut det mesta då det var mögel i nedervåningen. Nu har vi kommit till syllen som troligen är impregnerad och flera grannar har bytt ut den sedan innan. Den ligger kloss an platt på mark. Det som gör det svårt är att vi får olika bud på hur man byter och vilka material som bör användas mm. Både stål och nytt trä finns som förslag. Tänker att stål inte är dumt för att undvika organiskt material men är det nödvändigt? Syllen som ska bytas är i yttervägg i markplan. Vi kommer även installera mekaniskt ventilerade golv och väggar i övrigt men då ingår inte den vägg där syllen behöver bytas.
Stort tack!!

Svar från Micke

Hej Linn,

Det finns mig veterligen bara fördelar med rostfri syll (förutom priset möjligen). Det ska inte heller bli några köldbryggor – finns studier på det.

En väldig viktig detalj är att syllen skall placeras på en klack så den hamnar i golvnivån. Och som i detta fallet är tätheten vid syllen och fasaden väldigt viktig, i annat fall fungerar inte det ventilerade golvet.

Har skickat dig ett företag som är absolut bäst på denna typ av frågeställningar. De verkar i ditt område hela tiden.

Hälsa från mig!

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel