Fråga från Peter från Uppsala

Tjena!

Jag och min sambo drabbades av mental utmattning år 2015. Vi vet vad detta handlar om. Idag är vi dock i princip helt återställda. Hoppas att du nu mår bra. Kul att att du har bestämt dig för att själv bygga ett hus. Vi förstår logiken bakom detta beslut. Vi har själva byggt och renoverat bostäder, med mycket gott resultat. Vi skulle kunna bygga själva men just nu har vi inte den tiden som behövs. Vi har fem barn/ungdomar, samt förbereder på fritiden en start av ett eget företag. Tiden räcker inte riktigt till…

Vi har köpt en tomt utanför Uppsala och har under en tid granskat byggbranschen. Det är ganska mycket som man inte förstår. Kostnaderna i Sverige är höga. En del parter lämnar offerter på nivån 20-30 tsek/kvm och då ingår inte alltid markbearbetning samt grundläggning. Certifieringar driver visserligen upp kostnadsnivån men detta bör samtidigt innebära att kvalitén på utförandet blir jämnare och högre. Det verkar finnas parter inom branschen som har hög lönsamhet. Nu har dock nya regler införts, gällande bostadsfinansiering, så marknadsläget har förändrats. Vi får se hur vi går vidare. Det är i alla fall intressant att gå in på din web site och försöka lära sig mera om markarbeten och grundläggning. Intressant!

Återkom gärna till oss om du råkar känna till bra och rejäla hantverkare och företagare i regionen omkring Uppsala.

Lycka till med ditt husprojekt och ta hand om dig!

Må gott!

🙂 Peter

Svar från Micke

Hej Peter ,

Tusen tack för din feedback. Jag skickar lite bra byggare till dig.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel