Fråga från Henrik

Hej,
Vilken fantastiskt bra sida du har. Vi står inför att bygga in farstun för att få en större hall. Befintliga huset har en krypgrund med låg kant. Farstun står på plintar. Vi skulle vilja bygga in farstun som är cirka 1600 * 3500. Vi tänker oss att lägga klinker med golvvärme. Vilken kostnadseffektiv grund skulle du förslå för denna typ av tillbyggnader? Samt vilka delar skulle du förslår att man kan göra själv för att hålla nere kostnaderna, samt att det är kul att bygga.
Mvh

Svar från Micke

Hej Henrik,

Tack för feedbacken och beklagar sent svar.

Denna grunden är framtagen för att bygga själv med betongplatta. Läs mer om det här!.

Och struntar du i den dyra (och miljöovänliga betongen) så får du en hybridgrund – det är samma balkar. Läs mer om det här!

Skillnaden mellan dessa grunder är att man bygger direkt på plattan för en betongplatta (lägger syll som man sen reser väggarna på), eller så har man en bärande konstruktion ovanför hybriden (bärande bjälklag eller riktigt tjock bärande undergolv direkt på isoleringen).

Det är också så att man har lite olika val om ditt befintliga hus har en högre sockel (dvs källare) men du har ju en krypgrund så då skulle balkarna ovan fungera finfint då du kan få dessa i olika höjder.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel