fråga micke

Torp angripet av hussvamp

Fråga från Peo från Karlsborg

Hej!
Vi är intresserade av ett torp som har varit angripet av hussvamp. Enligt mäklaren ska ett företag varit där (finns dokument) och behandlat huset och det mesta av det angripna ska vara borttaget och hussvampen ska vara bekämpad.
Det som återstår är byte av några bjälkar och bygga upp en ny grund och golv. Det är inte hela huset utan kök och allrum som angripits. Bör hela huset brytas upp, tänker att konstruktionen är likadan i hela huset? Hur stort arbete är det att byta ut syll och bygga nytt golv? För säkerhetsskull tänkte vi i så fall anlita någon för syllbyte och regla upp grundstommen. Ytskiktet tänkte vi göra själva. Vilken torpargrund skulle du rekommendera (isolering etc)? Vi vill inte gjuta platta.
Tack på förhand!
Peo

Svar från Micke

Hej Peo,

Jag har genom åren lärt känna många experter inom grundläggning och grundrelaterade renoveringar.
Jag har satt dig i kontakt med de experter jag hittat som är duktiga på renoveringar såsom syllbyten och fuktrelaterade grundrenoveringar.

Kontakta dem för en förutsättningslös diskussion. Om det kvarstår frågetecken efter diskussionen med dem återkom till mig.

mvh
Micke

Artiklar

Micke svarar

Vision Husgrunder.com

Vår vision är att svara på de frågor som våra läsare har. Tveka därför inte att kontakta oss och meddela oss era frågor så tar vi upp dem här. Vi är dock inget forum. Husgrunder.com ska vara platsen på internet dit du vänder dig när du vill ha svar på frågor - inte bli förvirrad med fler frågor!