Fråga från Maria från Mjölby

Hej, vi har precis tagit över en sommarstruga som har torpargrund. Det går inte att komma under för att inspektera, men besiktningsman har observerat att bjälklag verkar behöva bytas. Enterprenör har varit på plats och säger att man behöver bryta upp golvet för att se hur status är på syll och bjälklag och rekommenderar att man sedan gjuter platta för att bli av med problemet. Finns det någon ”enklare” lösning än platta, det är ett sommarhus och vi vill gärna hålla ner kostnaderna så mycket det går.

Svar från Micke

Hej Maria,

Jag har bra krypgrundspersoner jag jobbar med.
Jag vet att de ibland har tittat in via olika tittverktyg så de kan se in i krypgrunden. Men osäker på om de kan utfärda en komplett bedömning utifrån detta.

Sätter dig i kontakt med mina experter som får ge dig rådgivning (om du som du skriver inte tycker att platta är att föredra). Du kan såklart göra en normal krypgrundsrenovering (markisolering, plast på marken, krypgrundsavfuktare mm).

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel