Fråga från Anonym

Hej Micke,
Jag har två offerter för markarbeten.
Offert nr 1
Markarbeten, gjuten platta 113 m2 (albabalk) inklusive dragna rör för golvvärmen, totalt ingår 180 ton krossgrus för grund, väg och parkering, Ytterligare kross material inklusive arbete och frakt tillkommer med 285 kr per ton. Pris ink moms 550 000 kr
Offert nr 2
Motsvarande som ovan utan gjuten platta, dvs
packad avvägd terrass (vatten och el dragna), i den här offerten ingår totalt 480 ton krossmaterial. Pris inklusive moms 260 000 kr .
Vad ska jag välja?

Bästa Hälsningar
Magnus

Svar från Micke

Hej,

Kollar man på kvadratmeterpris så är offerterna mycket olika.

550 000 kr/ 114 kvm = 4 825 kr/kvm
260 000 kr / 114 kvm = 2 300 kr/kvm

En av anledningarna att alternativ 1 är dyrare är nog att man bygger med albabalkar. Kräver kranbilar mm. Men bör inte förklara hela fördyringen då en kranbil kostar några tusenlappar. Knappast 290 tusen mer. Jag hade också försökt jämföra lite så samma sak ingår.

Sedan kanske en av lösningarna ger en bättre slutprodukt som du önskar (dvs du har sagt att du vill ha det på ett visst sätt.

Spontant känns det som att alternativ 1 kanske har mycket att göra och bara chansar. Om du tar deras offert så jobbar de kvällar och helger. Men de ger dig ett pris som gör att det för dem är värt det.

Har du kollat respektive bolag på allabolag. Har du kollat så firmorna finns/går bra, inte har dåliga reviews osv. Fick du förtroende för den som olika bolagen.

Om allt annat är lika är ju svaret rätt enkelt. Du kan läsa mer här om vad som styr priset för platta på mark.

Med vänlig hälsning
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel