Fråga från Susann

Hej,

Vi håller på och målar vårt hus och häromdagen var det grundens tur. Jag upptäckte då ett antal sprickor här och där. Kommer inte riktig ihåg att de har varit där vid tidigare målning.
Inte nog med det. När min man skulle flytta liften som vi använder vid målningen från den ena gaveln till den andra så kör han den över plattsättningen på framsidan. Helt plötsligt så sjunker liften ner och det visar sig att markduken hänger i luften och under har det bildats ett hål. Känner man med en lång pinne så är det rätt långt hål in på två ställen. Vi har ringt till försäkringsbolaget men de gör inget åt detta så länge det inte är ngn skada på fastigheten. Vi vet inte riktigt vart vi ska vända oss dvs vilken man bör ta hit som tittar på det?

Hoppas att du har något bra tips.

Mvh Susann

Svar från Micke

Hej Susann ,

Har skickat dig en firma med mycket erfarna konstruktörer & geotekniker. De kan både huskonstruktion och geoteknik vilket är mycket ovanligt. Det är anledningen att jag jobbar med dem kring sättningar.

De tar 2.500 kr för en initial analys av din specifika situation. Då tittar de övergripande på din situation och utifrån kända inparametrar (de har program för t.ex. jordarter för din fastighet) så försöker de rådgöra med dig om nästa steg som ofta är en mer djuplodande sättningsutredning. Men ibland är det enkelt att klarlägga nästa steg – då räcker en initial analys för att kunna börja jobba med praktiska åtgärder.
mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS