Fråga från Susann

Hej,

Vi håller på och målar vårt hus och häromdagen var det grundens tur. Jag upptäckte då ett antal sprickor här och där. Kommer inte riktig ihåg att de har varit där vid tidigare målning.
Inte nog med det. När min man skulle flytta liften som vi använder vid målningen från den ena gaveln till den andra så kör han den över plattsättningen på framsidan. Helt plötsligt så sjunker liften ner och det visar sig att markduken hänger i luften och under har det bildats ett hål. Känner man med en lång pinne så är det rätt långt hål in på två ställen. Vi har ringt till försäkringsbolaget men de gör inget åt detta så länge det inte är ngn skada på fastigheten. Vi vet inte riktigt vart vi ska vända oss dvs vilken man bör ta hit som tittar på det?

Hoppas att du har något bra tips.

Mvh Susann

Svar från Micke

Hej Susann ,

Det finns två olika tekniker för sk grundförstärkning med syfte att åtgärda/förhindra ytterligare sättningar.
Den ena är geopolymer och den andra är pålning. Båda fungerar för det mesta men pålning är den väsentligt dyrare metoden.
Läs mer om de båda teknikerna här.
Jag brukar därför rekommendera att man börjar med att kontakta geopolymerföretag som får göra en bedömning.
Kring just geopolymertekniken så har jag valt ut ett bolag som har gjort ett mycket gott intryck på mig. Hoppas du får samma intryck.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS