Fråga från Marcus

Hej Micke, tack för råden ang Attefallsgrund! Jag har nu gått vidare och fått in två offerter på en 30 kvm platta inkl allt VA-jobb. Tomten är platt och berglös och lättillgänglig. VA-jobbet ca 23 meter. Den ena offerten slutar på 173 TKR ink moms och den andra på 297 TKR ink moms…Jag tycker att det låter väldigt dyrt för en så liten platta. Tror att jag läst att grundläggning för ett Attefallshus inom Storstockholm som inte kräver sepciallösningar inte ska kosta mer än högst 100 TKR. Tacksam om du kunde delge dina erfarenheter kring kostnader. Mvh Marcus

Svar från Micke

Hej Marcus ,

Stockholm är dyrast i landet. Min kalkylator för betongplatta säger strax under 100 000 kr för 30 kvm – låter lite väl lågt (måste kolla det i kalkylatorn vid tillfälle). Men flera grundbyggare jag snackat med har berömt min kalkylator och tycker den är ok i pris.
Kalkylatorn är dock just en kalkylator – har därför ringt in några firmor i stockholm och kollar var de ligger i pris och återkopplar när de svarar.

Några viktiga faktorer kalkylatorn inte tagit med. Kulvertar för VA och sånt, omhändertagning av massor lokalt eller bortforsling samt deponi ingår inte heller.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel