Fråga från anonym från Gävle

Vi är spekulanter på ett 90 årigt kapell med torpargrund. Före kontraktskrivning insisterade vi på en grundbesiktning så en öppning sågades upp för att inspektera på 2 ställen. 22% fukt uppmättes samt röta på en timmerbalk, Grunden är ca 17x 9 meter så rätt omfattande att gjuta ny grund. Säljaren vill skriva kontrakt men vi vill veta först vad det hela kan tänkas kosta med ny betongplatta. Är det rimligt att begära avdrag på priset, jag kan tycka det men vad är brukligt? Om du vet? Tacksm för snabbt svar då vi måste bestämma oss om vi kan ta oss an det här eller inte.

Hälsningar Eva

Svar från Micke

Hej ,

Att begära avdrag på priset är köparens val. Säljaren kan då välja att sälja till någon annan.
Detta är ett stort problem menar jag när man hittar problem under en budgivningsprocess. Annars känner ju alla till förutsättningarna och då vet alla om det och kan ta med detta i kalkylen inför eventuellt inköp av huset. När detta händer under processen så riskerar budgivningen att haverera. Detta hade jag absolut försökt få med mot säljaren att gå med på ett lägre pris.

Men det är också en grej om ni överhuvudtaget vill hålla på med denna renovering. För många som flyttar in kan detta bli en bra grej, om man bara orkar dra i projektet.

Men det en stor kostnad att göra en krypgrundskonvertering. Men du får också en bra och fuktsäker grund.
Ta en snabb diskussion med företaget jag skickade över för en prisuppgift för detta projekt.
mvh
Micke

Fick du hjälp av denna artikel