Fråga från anonym*

Hej
har byggt ett flytspacklat ventilerad golv med en övergolv av limmade gummiplattor på flytspackel.
P.g.a. emissioner från lim och gummiplattor så har man bl.a. evakuerat lokalerna på ca 300 m2 i källarvåningen.

Det finns en utredning som visar att emissionen beror på lim och gummiplattor, hur kan man fastställa vems ansvar är detta?

Svar från Micke

Hej

Gummigolv ovanpå skriver du – det är ju ofta rätt så tätt. Då är ju det stor risk att man bygger in fukt. Tror inte det är det ventilerade golvet i sig som är problemet utifrån det du beskriver.

Min gissning är att det är byggfukt och lim som är problemet. Det blir ju täta skikt på båda sidorna om spacklet. Dvs det ventilerade golvet nedåt är ju i sin design tätt och ska så vara. Sedan har du gummiplattorna uppåt som täpper till. Då är det risk för problem om entreprenören haft lite för bråttom att få på gummiplattorna.

Det ventilerade golvet tar ju hand om emissionerna som kommer upp underifrån och ventilerar ut det. Men här verkar det som att man introducerat ett nytt problem ovanpå det ventilerade golvet.

Vet du om det var så?

mvh
Micke
PS: * frågan är avanonymiserad pga frågans känslighet. Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel