Fråga från David

Hej Micke.
Vilken superhemsida du har. Här fann jag mycket lärorikt.
Hittade dock en fråga som inte verkade fått något svar. Se länk. https://www.husgrunder.com/fraga-micke/eps-eller-betong-kallare/

Jag har själv ett hus byggt 1950. Högst troligt är källarväggarna först resta och först Efter det gjöt man golven. Därav tror jag min problematik är ganska lik frågan i länken ovan. – Jag vill nu inreda ett rum i källaren som spa/ större badrum men golven är så kalla, dessutom ska en del avlopp flyttas. Takhöjden är 210cm så jag vill inte heller bygga på något ytterligare. Golvvärmen behöver inte vara den enda uppvärmningen utan kan även vara som ett komplement till ett vanligt element, enbart för att få bort känslan av det påkalla golvet.
Vad bör man tänka på? – Är det till att plocka bort hela golvet och ersätta med ? – eller ska man lägga golvvärmen enbart i mitten av golvet/ gångytor och köra den väldigt sparsamt? vill ju undvika att få fuktvandring i väggar. Huset är inte omdränerat, och inga fuktproblem i väggar mer än lite saltutfällning vid en innervägg vid en hall där man epoxylackat och lagt flakes, vilket jag tror är anledningen till utfällningen på väggen då inte längre golvet kan andas.

Tack för en trevlig sida
/ David

Svar från Micke

Hej David ,

supertack för feedbacken,
tack för att du gjorde mig uppmärksam på den obesvarade frågan. Har svarat på den nu.
Som sagt är det denna artikel som skrivits utifrån denna frågeställning

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel