Fråga från Filip

Hej!

Jag har ett garage som är ca 6×6,5 meter, och halva ytan kommer jag att göra om till boyta. Betongplattan är gjuten direkt på mark utan underliggande isolering, plattan har inga märkbar fukt. Plattan är gjuten tidigt 90-tal av en hemmafixare. Jag tänker att jag ska lägga ett regelsystem eller platonmatta på boytans betonggolv och därefter bygga upp det isolerade innergolvet. Jag skulle kunna ha det ventilerade golvets sida mot garagedelen öppen, så att det så att säga ventileras utan mekanisk fläkt. Är detta en tokig tanke? Det blir ju lite som att bygga en form av krypgrund ”inomhus”. En annan variant är ju att lägga cellplast direkt på betonggolvet, men det känns inte riktigt bra. Och det tredje alternativet är ju såklart att göra ett korrekt ventilerat golv, men ibland känns det som överkurs för mitt kommande bygge. Har du några idéer kring detta?

Mvh Filip

Svar från Micke

Hej Filip,

Cellplast ovan hade jag inte gjort utan att först isolera under.

Enig att man ibland gör overkill på olika lösningar.

Men att ”godkänna” en lösning med naturlig ventilation är inget jag kan göra.

Det är så komplext med ventilation och fukt att jag faktiskt inte vet hur det påverkar.
Kolla gärna med mina partners på detta, men de är ju partiska men bra att ha att göra med. Enligt mig ärliga i sin bedömning.
Du har fått deras kontaktuppgifter.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel