Fråga från anonym

Hej Micke,

Finns det en minimigräns för vikt på fram/back paddor för att padda en grund för enklare tillbyggnad? Jag har fått informationen att man t.ex. inte bör köra t.ex. 500 kg paddor för nära befintlig husgrund utan att man kör en 500 kg padda på den stora delen av grunden och närmast huset kan man köra 240 kg. Det viktiga är bara att man då packar i fler omgångar i relation till packdjupet den aktuella paddan klarar för underlaget i respektive lager, stämmer det?

Eller gäller principen att så länge det är rätt padda för rätt underlag och att man inte kör mer än packdjupet på paddan (dvs fler och tunnare skikt med mindre padda) så går det bra?

Hörde att det t o m kan vara en fördel att köra t.ex. en 250 kgs padda närmast husgrunden till befintliga huset och en 500 kgs padda på övriga delar av grunden och att man då får köra fler varv med tunnare lager med padda som har mindre vikt och packdjup. Stämmer det?

Stort tack!

Mvh

Svar från Micke

Hej ,

Ja. När du paddar för en grund så packar de små paddorna ganska bra. Men kör man med liten så får man lägga på mindre åt gången vilket precis som du skriver är en fördel nära hus (vid exempelvis en tillbyggnad).
Sen ska du alltid packa med minst 6 överfarter oavsett vilken padda. Och på de nya stora paddorna så finns det en packningsindikator som säger till när du är klar.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel