Om Husgrunder.com

Välkommen - hur kan jag hjälpa till?

Välkommen till Husgrunder.com

Jag hjälper besökare & företagare med frågeställningar, offerter och kontakter som berör marknära projekt

Varmt välkommen ska du vara till husgrunder.com. Webbplatsen som vill svara på frågor som kan tänkas vara förknippade med husgrundsprojekt eller andra marknära projekt. Jag vill alltid utvecklas så tveka inte att kontakta mig om du inte hittar den information du söker eller om du inte håller med mig om det som står här. Det händer ibland att jag får rätta upp artiklar då andra experter uttalar sig och det gör jag mer än gärna om det för vår hemsida framåt. Marknära byggande är komplext och min kompetens växer hela tiden. Då händer det att jag får gå tillbaka till 7 år gamla artiklar och rätta upp det jag och mina dåvarande partners visste då. Detta gäller inte minst fuktbiten där jag fått en helt annan förståelse och kunnande de senaste 2 åren. Det tar dock ett tag innan man rättar upp alla artiklar, vilket jag gör löpande.

Positiv feedback från besökare

Portabel golvvärmematta i garage?

Fråga från Oliver Hej Micke, Nu i pandemitider så jobbar jag hemifrån i mitt till viss del

december 20, 2020 | Micke

Golvisolering, golvvärme toalett i nydränerat hus

Fråga från Karin Gidén från Uppsala Hej! Tack för en bra sajt Jag och min man köpte ett

december 15, 2020 | Micke

Nödvändigt att pumpa bort grundvatten?

Fråga från Mikael Hej, Tack för bra sida Står i begrepp att beställa material till en

november 28, 2020 | Micke

Gjuta igen krypgrund

Fråga från Jonathan Hej Micke, läser din hemsida med stort intresse! Funderar på att köpa ett

november 21, 2020 | Micke

Min vision

Min niche är marknära byggande - där vill jag vara bäst i Sverige!

Jag vill bli den expert på nätet som hjälper dig som står inför marknära projekt. Jag har framförallt kunskap om husgrunder och pooler. Men mina kontakter kan hjälpa till även med enskilda avlopp, dagvatten, källarrelaterade problem, ventilerade golv, fukt i krypgrunder mm mm.

Vem är jag

Jag heter Mikael Asp (ingift Tjällden) och äger och driver hemsidan under företagsnamnet Spokesman AB.

Jag jobbar med digital marknadsföring och IT som är min huvudsyssla. Bland annat har jag medgrundat Digital Dominance och har nu ett företag som heter Spokesman AB. Och för att lära mig mer om digital marknadsföring i praktiken så startade jag denna sida 2010. Att sidan handlar om marknära byggande var för att vi har ett familjeföretag som jobbar med bygg (Leif Tjällden AB).
Därifrån har jag fått mycket kompetens och erfarenhet inom bygg.
Sidan har utvecklats till att bli ett samarbete med olika partners som har expertis från olika ämnen inom marknära bygg.

Antalet samarbeten ökar kraftigt

Det senaste åren har jag, utan att anstränga mig, knutit till mig mängder av duktiga byggare och företag som vill samarbeta med mig. Det är jättekul. Men det gör mig också lite mer kräsen. Jag vill bara jobba med de bästa byggarna och de bästa byggprodukterna. Vill du samarbeta med mig tveka inte att kontakta mig.

Vill du samarbeta med mig

Vill du lära känna mig mer och vill veta hur jag kan hjälpa dig att får kunder via internet.

Hur finansieras hemsidan

Jag lever på inkomsterna från denna hemsida och är egen företagare. Entreprenörskap är något jag älskar och står för. Jag hjälper massvis med människor och får betalt för det.

Sammanfattning: Se mig som anställd hos mina partners!

Du kan tänka mig som att jag vore anställd hos mina partners då de betalar delar av min lön. Så oberoende är jag !
Mina partners är noga utvalda för att passa in i mitt sätt att jobba. Jag har evighetsperspektiv på min hemsida och då duger bara de bästa. Men det tar samtidigt tid att hitta bra människor, och ibland faller de bort (pga kvalitet eller nåt annat) och då tar jag in nya.

Konsultverksamhet

Jag jobbar mot flera av mina samarbetspartners på konsultbasis, där jag hjälper dem bygga upp liknande koncept som Husgrunder.com har infört. Det handlar om implementera en hjälpande approach till företagets hemsidebesökare som gör att man får en seriösare och mer trogen kund.

Inkomstlänkar

Inkomstlänkarna på Husgrunder.com hanteras uteslutande via affilliate nätverket adtraction. Jag länkar till produkter som jag rekommenderar ihop med mitt redaktionella innehåll samt mina frågor och svar .
Dessa rekommendationer kommer från min praktiska erfarenhet av marknära byggande från egna projekt samt en teoretisk kunskap. Den mesta kompetensen kommer från att driva denna hemsida sen 2010, men också utifrån min civilingenjörsexamen som jag tog 1997 (KTH).
Med denna erfarenhet har jag byggt upp ett tycke för olika produkter. När jag hittar produkter jag gillar försöker jag skapa intäkter kring dessa om det går, och just nu mha affilliate länkar.
Jag står absolut för rekommendationerna jag ger. Men det betyder inte att jag är felfri. Jag kan också ha fel ibland så se mina råd för vad de är, dvs de är min rekommendation.

Samarbeten via förfrågningar till partners

Sedan 2010 har jag byggt upp en stor mängd samarbeten som leder till många olika typer av moneterära samarbeten. Oftast via förfrågningarna som hemsidan skapar. Jag får lön kan man säga för att jag förespråkar dessa företag. Och det ska du veta om.

Vidare så är Husgrunder.com också min ”läroplats”, där jag testar allt jag lär mig om digitala kanaler såsom Facebook, Youtube och Google. Så jag och mina samarbetspartners lever i symbios med varandra och jag får ut deras kompetens och får skäligt betalt för att mina partners syns och får kunder.
Genom att visa hur jag kan få besökare att komma till mig åter och åter kan jag visa mina andra kunder hur de ska göra vilket de också värderar högt.

Objektivitet och samarbeten

Det är viktigt att du som besökare förstår att jag har samarbeten och att jag aktivt jobbar för att mina partners produkter och tjänster ska synas via denna hemsida. Därför ska man ha med det när man läser denna hemsida. Jag vill vara tydlig att jag inte är 100 % objektiv. Det är inte min roll. Jag försöker att vara tydlig med det.

Samarbeten och hur de påverkar min objektivitet

Mina samarbeten påverkar helt klart min objektivitet. Jag blir givetvis färgad av företagens produkter och tjänster. Därför ska man ta mina råd och tips med detta i beaktande. Jag har alltid för ambition att vara ärlig och transparent kring dessa samarbeten.
Jag har absolut för avsikt att alltid vara rak med detta i min kommunikation med mina besökare där så krävs/är relevant. Samtidigt får jag flera frågor om dagen och sitter och svarar på dessa oavlönat. Och med tusen och åter tusen frågor och svar i bagaget så är det klart att jag någonstans glömt informera om detta perfekt i alla lägen.
Ser du exempel på detta tveka inte att kontakta mig så ska jag redigera dessa frågor så de blir tydliga utifrån denna aspekt.

Jag vill samtidigt också betona att även om jag samarbetar med dessa företag så kan även dessa företag göra misstag och exempelvis inte lyckas med alla projekt osv. De kan ha konkurrenter som givetvis är arga på att jag valt just dem. Men så länge jag står för dem jag jobbar med och det finns ett ömsesidigt förtroende oss emellan är jag trygg med detta.

Mot bakgrund av ovanstående så är jag inte en objektiv part på nätet. Men läs gärna några av mina frågor och svar och fatta själv bedömningen om jag verkligen vill hjälpa mina besökare. Det är min absoluta vilja som driver mig för det har varit framgångsrikt hittills. Vissa av besökarna kan jag hjälpa med etablerade kontakter, andra lyckas jag inte med då de efterfrågar något jag inte kan eller inte jobbar med idag. Men tro mig, finns det problem som företag kan lösa där ute så försöker jag hitta dessa och jobba ihop med dem för att hjälpa mina besökare.

Men som sagt – jag är inte objektiv och det vill jag vara tydlig med. Tvärtom faktiskt. Är nästan ”kär” i mina samarbetspartners och vill verkligen slåss för dem. Men på ett professionellt och seriöst sätt där deras kompetens och produkter är rätt för kunden. Inte annars.

Det är också viktigt att poängtera att de adderar värde till min hemsida.
Jag tar nämligen hjälp av mina samarbetspartners i de frågor där de har expertiskunskap och i de fallen då mina besökare vill ha råd och tips men även för prisuppgifter på specifikt material eller arbete.

Jag vill inte heller att mina partners ska konkurrera med varandra om detta inte gynnar kunden. Därför tackar jag inte sällan nej till vissa propåer om samarbeten.

Ansvar för informationen och råden

Allt information på denna hemsida ska ses som råd och inspiration på saker som kan vara komplexa för den enskilde.
Det är omöjligt för mig att i alla projekt som mina besökare genomför ansvara för att allt blir rätt. Dessa råd och tips ska därför ses mot bakgrund av detta.

3197+ besvarade frågor

FRÅGA MICKE

Ställ din fråga till mig

Plastskikt under cellplast i hybridgrund?

Fråga från johan Hej Micke, jag får ett färdigbyggt attefallshus levererat imorgon De har

februari 25, 2021 | Micke

Dåliga syllar

Fråga från Anonym Jag och min sambo har intresserat oss för ett hus byggt -73 Jag är lite

februari 24, 2021 | Micke

Entrepenör utbyggnad platta Göteborg

Fråga från Alexandra Hej Jag undrar om du har någon tips på en bra entreprenör för att

februari 23, 2021 | Micke

Bygga till på befintligt plinthus

Fråga från Paula Vi har en sommarstuga som står på plint som är 411 meter, vi funderar nu på

februari 22, 2021 | Micke

Ingjuten stenull ovan platta

Fråga från Björn Hej! Vi håller på att ta bort uppreglade golv på delar av vår

februari 21, 2021 | Micke

Hur gör jag vid badrum

Fråga från Olle Tänkte använda kantelementen och innanför dom cellplast med flytande

februari 20, 2021 | Micke

Oisolerad betongplatta på berg, golvvärme

Fråga från Sebastian Hej Ytterligare en fråga kring en osiolerad betongplatta Har blivit

februari 19, 2021 | Micke

Grund Undantag till svärmor timmerstomme

Fråga från Ola Hej Vi ska bygga ett "Undantag" till svärmor, Troligen timmerstomme 9 x 5 m max

februari 18, 2021 | Micke

Vill du en kostnadsfri offert på ditt projekt (stort som litet) 😊?

X