Välkommen till webbplatsen om husgrunder & marknära byggande

Varmt välkommen ska du vara till husgrunder.com. Webbplatsen som vill svara på frågor som kan tänkas vara förknippade med husgrundsprojekt eller andra marknära projekt. Jag vill alltid utvecklas så tveka inte att kontakta mig om du inte hittar den information du söker eller om du inte håller med mig om det som står här. Det händer ibland att jag får rätta upp artiklar då andra experter uttalar sig och det gör jag mer än gärna om det för vår hemsida framåt. Marknära byggande är komplext och min kompetens växer hela tiden. Då händer det att jag får gå tillbaka till 7 år gamla artiklar och rätta upp det jag och mina dåvarande partners visste då. Detta gäller inte minst fuktbiten där jag fått en helt annan förståelse och kunnande de senaste 2 åren. Det tar dock ett tag innan man rättar upp alla artiklar, vilket jag gör löpande.

Antalet samarbeten ökar kraftigt

Någonting har hänt.
Det senaste året har jag, utan att anstränga mig, knutit till mig mängder av duktiga byggare och företag som vill samarbeta med mig. Det är jättekul. Men det gör mig också lite mer kräsen. Jag vill bara jobba med de bästa byggarna och de bästa byggprodukterna.

Det som kännetecknar dessa är ofta att de till mina besökare ger råd som ibland gör att de INTE får ett uppdrag. Tjällden AB som exempel säger ofta till mig att ”här passar det bättre att kunden väljer en plintgrund”, då kunden kanske har begränsad budget och ska bygga på sluttande berg exempelvis. De styr därmed bort en potentiell kund från dem, för kundens bästa. Sådant imponerar på mig och också på mina besökare. Jag har sett att detta är en röd tråd hos de företag jag valt ut.
Så representerar du ett sådant företag som tänker på liknande sätt så tveka inte att kontakta mig. Det är tydligt att min hjälpande ”approach” attraherar inte bara de som jag hjälper utan också företag som gillar sättet man når ut med sina produkter. Återigen vill jag bara lyfta fram de företag och produkter som verkligen adderar värde till mina besökare.

Denna sida har funnits sen 2010

Jag har nu jobbat aktivt med husgrunder.com sedan 2010. Det har varit extremt lärorikt. Sedan dess har jag intervjuat ledande experter i branschen, brytt mig om besökares frågor mm. Det har gjort mig till en av Sveriges ledande inom husgrunder. Mitt kontaktnät är också mycket gott tack vare detta och som jag nämner ovan så har denna trend förstärkts under den senare tiden.

Min vision hjälpa besökare med marknära projekt

Från början var min vision att svara på alla typer av frågor om husgrunder från själva grundläggningen (gjuta platta) till att dränera och åtgärda fuktproblem i olika typer av grunder. Nu har denna vision breddats till att behandla alla marknära byggprojekt. Dvs enskilt avlopp, dagvatten, pooler, källarrelaterade problem, ventilerade golv, fukt i krypgrunder mm mm.

Hur finansieras hemsidan

Jag arbetade till en början hårt för att vara en annonsfinansierad webbplats. Detta har dock visat sig vara mindre potential än att dra till sig samarbetspartners och hjälpa dem att synas på internet. Så husgrunder.com har blivit min ”läroplats”, där jag testar allt jag lär mig om digitala kanaler såsom Facebook, Youtube och Google. Mina samarbetspartners och jag lever i symbios med varandra och jag får ut deras kompetens och får skäligt betalt för att mina partners syns och får kunder. Genom att visa hur jag kan få besökare att komma till mig åter och åter kan jag visa mina andra kunder hur de ska göra vilket de också värderar högt.

Samarbetspartners

Jag vill också vara tydlig och säga att jag lever idag har direkta intäkterna från denna sida. Inte sällan är det i form av konsultuppdrag där jag hjälper dem att synas på liknande sätt som jag gör. Denna erfarenhet är något jag lärt mig under åren.

Min relation till samarbetspartners är därför inte helt objektiv. Det ska man veta om när man läser mina råd. MEN det är också något jag försöker vara extremt tydlig med, och i mina råd också berätta om. Jag har valt att bara jobba med seriösa företag som jag har god erfarenhet av. Dessa företag är kunniga och jag jobbar med dem för att de är professionella. Jag följer upp dessa samarbeten hela tiden. Eftersom jag syns för miljontals besökare varje år så är det inte alla mina 100 tal kontakter som alltid lyckas perfekt med allt de gör. Det händer därför tyvärr att vissa samarbeten måste avslutas. Tveka inte att återkomma om något jag sagt eller pekat ut till dig som besökare inte fungerar eller inte stämmer. Min ambition är att de jag samarbetar med ska vara Sveriges bästa inom deras niche.

Det är också viktigt att poängtera att de ALLA adderar värde till min hemsida.
Jag tar nämligen hjälp av mina samarbetspartners i de frågor där de har expertiskunskap och i de fallen då mina besökare vill ha råd och tips men även för prisuppgifter på specifikt material eller arbete.

Samarbetspartners som jag både hjälper och får hjälp av är för närvarande

Då dessa företag valt att samarbeta med mig är jag givetvis färgad av deras produkter. Därför ska man ta mina råd och tips utifrån denna vetskap. Jag har alltid för ambition att vara ärlig och transparent kring dessa samarbeten. Jag har absolut för avsikt att alltid vara rak med detta i min kommunikation med mina besökare där så krävs/är relevant. Samtidigt får jag flera frågor om dagen och sitter och svarar på dessa oavlönat. Och med tusen och åter tusen frågor och svar i bagaget så är det klart att jag någonstans glömt informera om detta perfekt i alla lägen. Ser du något sådant – kontakta mig så ska jag redigera dessa frågor så de blir tydliga.

Jag vill samtidigt också betona att även om jag samarbetar med dessa företag så kan även dessa företag göra misstag och exempelvis inte lyckas med alla projekt osv. De kan ha konkurrenter som givetvis är arga på att jag valt just dem. Men så länge jag står för dem jag jobbar med och det finns ett ömsesidigt förtroende oss emellan är jag trygg med detta.

Till detta har många många markentreprenörer framförallt anmält intressa att samarbeta med. Dessa får jag INTE någon ersättning av. De läggs däremot till i det självrullande nätverk som refererar varandra kunder då de gillar varandra. Detta tror jag stort på.

Objektivitet

Mot bakgrund av ovanstående så är jag inte en objektiv part på nätet. Men läs gärna några av mina frågor och svar och fatta själv bedömningen om jag verkligen vill hjälpa mina besökare. Det är min absoluta vilja som driver mig för det har varit otroligt framgångsrikt hittills. Vissa av besökarna kan jag hjälpa med etablerade kontakter, andra lyckas jag inte med då de efterfrågar något jag inte kan eller inte jobbar med idag. Men tro mig, finns det problem som företag kan lösa där ute så försöker jag hitta dessa och jobba ihop med dem för att hjälpa mina besökare.

Men som sagt – jag är inte objektiv och det vill jag vara tydlig med. Tvärtom faktiskt. Är nästan ”kär” i mina samarbetspartners och vill verkligen slåss för dem. Men på ett professionellt och seriöst sätt där deras kompetens och produkter är rätt för kunden. Inte annars.

Jag vill inte heller att mina partners ska konkurrera med varandra om detta inte gynnar kunden. Därför tackar jag inte sällan nej till vissa propåer om samarbeten.

Vill du samarbeta med mig?

Vill du lära känna mig mer och vill veta hur vi får våra kunder att lyckas på internet – tveka inte att kontakta mig.

Ansvar för informationen och råden

Allt information på denna hemsida ska ses som råd och inspiration på saker som kan vara komplexa för den enskilde.
Det är omöjligt för mig att i alla projekt som mina besökare genomför ansvara för att allt blir rätt. Dessa råd och tips ska därför ses mot bakgrund av detta.
Se här för vad som gäller kring ansvar för mina råd och tips.


Jag vill ha frågor från besökarna

Jag har egentligen bara svarat på frågor jag och sen har det växt på av sig självt. Bra kontakter har ju hjälpt mig igång givetvis.

Tveka inte att kontakta mig om du har en fråga om marknära byggande.
Ställa frågor till mig gör du enklast här.

Detta går jag igång på 🙂

Positiv eller konstruktiv feedback är något jag tycker mycket om. Dessa är bara feedbacken som kommit in via min frågespalt. Utöver detta får jag också mycket feedback direkt via mail som jag inte lagt ut givetvis.
Tveka inte att kontakta mig för detta så ska jag bättra mig eller fortsätta göra det ni gillar.

 • Förminska redan gjuten betongplatta på mark
  Hej. Vilken trevlig hemsida. Jag står i köpartankar där jag funderar på att köpa en tomt i med redan gjuten platta, med vattenburen golvvärme. Problemet är att plattan blev för stor för detaljplanen och nu undrar jag om det är möjligt att kapa ner pl
  Läs mer
 • Lukt i hus
  Hej! Vi letar hus och jag försöker lära mig så mycket det bara går om luktar och fukt i hus. De flesta husen i vår prisklass är från 70-80. I ett av husens ena rum känns en syrlig, stickig doft, lite som kemikalier eller otrevligt rengöringsmedel lik
  Läs mer
 • Hur gjuta syll på betongplatta?
  Hej Micke! Jag planerar bygga en carport med gjuten platta och förråd i bakkant. Plattan blir av enklare sort och anläggs ungefär så här: Matjord schaktas bort tills bara sand återstår. På med markduk och i med dränering/markrör etc. På med makadam c
  Läs mer
 • Uppreglat golv källare
  Hej! Bra sida med mycket bra info. Är i fas med att köpa hus och har fastnat för ett souterränghus från -75 dock med delvis uppreglat golv i källaren. Då jag vet att detta kallas riskkonstruktion så tänkte jag ta med i beräkningarna att byta detta mo
  Läs mer
 • Bygga på befintlig grund – behövs ventgolv?
  Hej! Vi bor i ett hus från 1961 byggt på berg med halv källare, delvis krypgrund samt platta på mark. Huset är byggt med källare ett halvplan ner (se sektionsritning). Vi funderar på att riva huset och bygga ett nytt men för att få ekonomi i det skul
  Läs mer

Ni kan få tillgång till dessa personer – de är mina referenser kan man säga. Detta sker dock bara efter godkännande från dem innan givetvis där jag mailar och frågar dem innan om de vill tala med er. Men jag lägger bara ut referenser som kommit in till mig som jag kan backa upp.