Tillbaka till inspiration källare: Tillbaka
Mediarummet är för många en plats i hemmet där nyckelorden är underhållning och gemenskap. Det är en plats för att koppla av, roa sig och umgås tillsammans med vänner och familj. Kanske en plats man vill till efter en stressig vardag? De tekniska utrustningarna och inredningen är viktiga delar i ett mediarum, men just möbler är kanske en av de viktigaste delarna. Som husägare vill man nog erbjuda lyx, en underhållande plats som erbjuder maximal komfort och en avkopplande atmosfär. Vilka möbler är egentligen lämpliga för ett mediarum? Vilka möbler är de viktigaste?

Fåtöljer/soffor och stolar för mediarummet

Fåtöljer soffor och stolar för mediarummet
Dessa möbler kan användas och placeras på olika sätt. Har man exempelvis en stor skärm för att se på film, kan dessa placeras i en rad så att alla har utsikt över hemmabiosystemet. Det finns ett gediget utbud av fåtöljer och några exempel är ligg-, vilo- bädd-, och clubfåtöljer. När det kommer till stolar kan man ha generösa, stora och breda där det finns armstöd, drycker och snacks. Även stolutbudet är stort och därför bör man fundera över vilken typ av stol man önskar. Ska det vara mindre stolar? Höga stolar med stöd för nacke och bakhuvud? Vilket material? Ska det finnas upphöjda fotstöd? Fundera över sittkomforten, utseendet och kvalitet. Ja, det är mycket man kan tänka på när man ska hitta en ny fåtölj, soffa eller stol.

Hyllor och skåp

Hyllor och skåp för mediarummet
Ett annat exempel på lämpliga möbler i ett mediarum är praktiska hyllor och skåp. Dessa kan exempelvis användas för att hålla högtalare, dvd-er, spel och andra tillbehör. Tack vare både hyllor och skåp kan man på ett enkelt sätt skapa effektiva förvaringslösningar, man får en mer ordnad plats och dessutom överblick över diverse saker. Om man har inrett mediarummet med en liten och mysig läshörna kan en bokhylla vara nödvändig. Många väljer att hänga upp sin tv på väggen, men om man inte vill hänga upp Tv:n på ett väggfäste, bör man också fundera över eventuell tv-bord.

Bord/sidobord

Hyllor och skåp för mediarummet
Har man inrett källaren med olika typer av sittplatser bör man också fundera över bord. Medan man tittar på film kan det alltid vara trevligt med lite fika som finns lättillgängligt på ett bord. Fundera över hur du skulle vilja komplettera dina sittplatser. Vilket soffbord skulle du exempelvis vilja använda? Vill man kunna gömma undan eventuella TV-dosor, tidskrifter och annat? Vilket material önskar du? Ska bordet vara flyttbart? Vilken storlek och form passar bäst till övriga möbler i mediarummet? Ska det finnas flera bord? Sidobord?

Avskärmande och dämpande möbler

Avskärmande och dämpande möbler

Om man har olika utrymmen med olika aktiviteter i mediarummet kan det vara bra med effektiva avskärmningar. Kanske vill man ha en läshörna lite isolerat från hemmabiosystemet? Några exempel är skärmväggar, ljuddämpare och avskärmning. DEt kan också vara så att man inte vill störa sent på kvällarna och ändå kunnna ha lite volym i mediaanläggningen.

När man väljer möbler för mediarummet i källaren kan det vara bra att tänka på att välja möbler som matchar både färg och stil på den övriga utformningen av mediarummet. Fundera igenom hur du vill ha det och skapa en så funktionell och elegant mediarum som möjligt.

Tillbaka till inspiration källare: Tillbaka