En thermopool bygger på isolerade byggblock, sk thermoblock, där bärigheten består av betong. Jag har samarbete med Tjällden kring isolerade pooler. De har karvat ut en egen niche inom thermopool segmentet då deras system är lite annorlunda då deras thermoblock är 1,5 m höga. Men Blocken kan fås i enmeters block eller halvmeters block.

Navigera enkelt med länkarna nedan

Navigera enkelt i artikeln med länkarna nedan.

Priser och offert

Vad kännetecknar en thermopool – isolerade thermoblock

thermopool - isolerade thermoblock
En thermopool bygger på isolerade byggblock, sk thermoblock, där bärigheten består av betong. Det finns olika former av thermoblock.
Det är vanligt med små thermoblock som har några decimeter i höjd och längd. Jag är som bekant starkt lierad med Tjällden som har en 1,5 meter höga thermopoolblock.

Är poolen stabil

stabil thermopool stomme
Poolstommen jag jobbar med har 2020 levererats ut i cirka 600 exemplar. De är därmed en av Sveriges största poolsystem. Det finns flera poolsystem som är större men ingen av dessa 600 pooler har haft problem med konstruktionen.

Tjällden har jobbat med marknära konstruktion sen 1980 så de har koll på detta. Poolen kan även fås så den är fribärande.

Köp thermopool med thermoblock som komplett pool paket

komplett thermopool paket
Det är bekvämt att köpa en thermopool som ett komplett paket.
I ett normalt poolpaket, så även från Tjälldens så ingår oftast följande delar.

Thermopool blocken som bildar stommen

thermopool block
Thermoblocken är prefabricerade med fibercementytskikt. De kan fås i olika storlekar på blocken.
Enmetersblock och halvmetersblock. För en fristående thermopool så har man fler halvmetersblock och grövre I-balkar.

Relaterade frågor

 • Dimensioner på cellplast
  Hej Micke, Letar inför mitt husbygge (och i senare skede poolbygge) lite udda tjocklekar på cellplastskivor. Vet du vilka man kan beställa? Mvh Dante Hej Dante, Vanlig cellplast s100 har jag byggt i olika dimensioner. Kan bara prata från dem. Vanliga
  Läs mer

Liner som del av ett komplett poolpaket

komplett thermopool paket
En liner är den duk som håller vatten på plats i poolen och som ger poolen dess färg. Poolens duk kan fås antingen fabrikstillverkad eller en platssvetsad liner.
Den fabrikstillverkade linern är 0,8 mm tjock. Den platssvetsade linern är 1,5 mm tjock.

Bräddavlopp – skimmer

bräddavlopp skimmer
Bräddavloppet för thermopoolen är ofta av plast.
Vattennivån ska fyllas upp så att bräddavloppet täcks upp till hälften. Syftet med bräddavloppet är att föra ut vattnet från poolen ut till poolens teknikrum.
Den kan också fås i rostfritt. Det är lite vanligare att man har en pool med plast då det är lite billigare. Du kan välja rostfritt bräddavlopp om du inte har saltvatten eller mangansalt i poolen.

Inlopp

inlopp till thermopoolen
Inloppen till thermopoolen placeras i väggarna och är insprutet av vatten in i poolen.

PVC rör

thermopool pvc rör
PVC rören dras i teknikrummet samt in och ut från poolen, exempelvis in till inloppet. PVC rören är sprödare rör som är ganska enkla att jobba med. Men de är för spröda för att användas i mark. I mark ska PE slang användas.

PE slang

thermopool pe slang
PE slangen kommer som en rulle om 30 m. PE slangen klarar av att byggas i mark och är inte lika spröd som PVC slangen. Den är dock ganska styv ändå så du behöver planera ditt poolprojekt väl hur du ska dra rören. Man kan koppla rören med sk poolkopplingar så att du kan koppla ihop rören i marken.

Kopplingar

thermopool kopplingar pe slang
Det finns två typer av kopplingar. De som gör i mark och de som görs i teknikrummet och i övergången mellan pvc rör och PE slang.
thermopool kopplingar övergång pvc pe slang
Det finns speciella kopplingar som görs mellan PVC rören och PE slangen.

Värmepump

thermopool värmepump
Det finns några vanliga tillverkare och distributörer av värmepumpar i Sverige. Vi säljer flera av dessa. En av dessa är gullberg janssons värmepumpar.

Offert på poolmaterial och arbetet

thermopool värmepump
Jag har byggare över hela Sverige. Och är lierad med Tjällden så jag kan ge dig en offert på helheten (via entreprenörerna).
Rekommenderar också att du köper materialet direkt från Tjällden då de är finansiellt mycket stabila, mer än byggarna ofta är.

Begär in en offert på pool här.

Frågor och svar om att bygga thermopool

Vi får löpande frågor in till mig om att bygga thermopool. Här är de generella frågor som är relevanta för pooler.

 • Pool kostnader
  Hej! Jag kollar på att bygga en thermopool, och gör det själva. Kan du summera för/nackdelar mellan Tjälldens thermoblock, väggelement och andra thermopool på marknad som man måste bygga upp med mindre block och fylla mer med betong. För en pool 4
  Läs mer
 • Pool delvis över mark – fungerar det?
  Vi ska bygga med Tjälldens thermopoolstomme, och då kommer vi ha vissa delar av poolen över mark. Tror vi kommer ha trallen med 20-25 cm lägre än poolkanten. Hur klarar Tjälldenpoolen detta? tack på förhand Hej Per-Åke, Det är inga problem. Det är sn
  Läs mer
 • Gjuta thermopool
  Hej Jag ska nu föra att i vårdagar påbörja en byggnation av pool. Det är en Thermopool 3,5×7 som blir fristående som skall gjutas. Jag sitter nu och tittar över material behovet inför beställning. I monteringsanvisningen för denna lösning är de
  Läs mer